2010. március 24., szerda

Gyűrű tutorial

Ez egy régebbi gyűrűm elkészítésének a bemutatása. A fórumon és a közös oldalon is rajta van, de kiteszem ide is, hátha valaki ki szeretné próbálni :)

Tulipános gyűrű

1. kép: Félbe hajtunk egy 1,2-es drótot (én az egyik szárát kicsit hosszabbra hagytam)

2.kép: Veszünk egy jóóóóó hosszú 0,4-es szálat, megsaccoljuk a közepét, és a vastag drót félbehajtására tekerjük. A képen jobban látszik hogy mit is irkálok össze :) A lényege az, hogy így mind a két vastag szálon fut egy vékony szál.

3. kép: Veszünk egy gyöngyöt és ráfűzzük az egyik vékony szálra


4-5. kép: Majd a másik szálat az ellenkező irányból bújtatjuk át a gyöngyön

6. kép: Jó erősen meghúzzuk a két szálat, majd figyelve arra hogy ha az előző tekerés elől ért véget, akkor a szálat hátra tesszük és onnan folytatjuk tovább a spirált, alul meg pont fordítva lesz. Ott előre kell tenni a szálat. A gyöngyöket variálhatjuk is. Fűzhetünk különböző méretű gyöngyöket is a szálra, de vigyázzunk hogy a másik szál mindegyik gyöngyön átbújjon

 
Ezt is jó erősen meghúzzuk és továbbra is figyelünk rá, hogy az egyik vékony szál elől, a másik hátul kezdje a spirált.

Így fűzzük tetszés szerint a gyűrűt. Én egyre kevesebb gyöngyöt fűztem rá, azért, hogy ami a gyűrűből hátulra esik, az keskenyebb legyen.


Mikor elértem a gyűrű oldalához lezártam a mintát így .
Ezután már nem fűztem rá gyöngyöt, csak a megmaradt drótot tekergettem tovább.
Mikor elértem a végéhez csigát hajtottam mindkettőből. Az egyik szál maradt felül, a másik betekert szál meg alulról felfelé ível.
Íme itt a végeredmény:

Nincsenek megjegyzések: